Badem de içerdiği yağlar açısından beyin gelişiminde kıymetli. Sadece %5’inde vücuda hiç zarar vermeyecek düzeyde doymuş yağ var. Buna mukabil yağlarının takriben %30’u zeytin yağının da ana maddesi olan doymamış oleik asit. %13’ü ise balık yağında da bulunan omega-3 vasfındaki linoleik asit. Dolayısı ile badem tüketimi adeta bitkisel ve hayvansal faydalı yağların birlikte tüketimi gibi bir özellik arz ediyor. Beyin gelişimi için gerekli B vitaminleri arasında bulunan riboflavin ve niasin maddelerinden de zengin. Son olarak cevizde olduğu gibi bademde de çok ciddi bir antioksidan potansiyel var yani hücre solunumu esnasında oluşan zararlı oksijen türlerini engelleyici vasfa sahip. Bundan sorumlu olan maddeler ise fitosteroller. Bir başka belirtilmesi gereken husus, kayısı ve şeftali çekirdeği gibi çekirdeklerin bademe çok yakın görüntüsü nedeni ile badem yerine tüketilmemesi. Çünkü kayısı ve şeftali çekirdeği içerisinde çok az miktarda da olsa amigdalin denen ve yapısı siyanüre benzeyen zehirli bir madde var. Anne adaylarının özellikle kayısı ve şeftali çekirdeklerini tüketmemesi gerekli.